Skip to main content

Seminari de Música Actual per a Saxòfon 

 

El “Curs Internacional de Composició Barcelona Modern", en la seva sisena edició, obre l’inscripció al Seminari de Tècniques i Repertori Contemporani per a Saxòfon, dictat pel prestigiós saxofonista -membre del Barcelona Modern Ensemble- Nacho Gascón.

Obert a saxofonistes, compositors i altres instrumentistes que vulguin conèixer i explorar l'instrument i abordar el repertori més interessant, innovador i específic sobre aquestes tècniques. El taller és de caràcter pràctic, enfocat a treballar repertori contemporani per a saxòfon.

El principal objectiu d'aquest taller és fer una introducció a les possibilitats d'interpretació i escriptura contemporània per a saxòfon. Aquest acostament estarà basat en una anàlisi pràctic de la bibliografia tècnica adequada, gravacions i repertori al costat de l'experiència del professor per il·lustrar una guia exhaustiva que es pugui dirigir al màxim a les preocupacions de l'intèrpret o compositor. Els participants tindran l'oportunitat de treballar al costat del professor d'un a un i estarà enfocat principalment a saxòfon soprano, alt i tenor.

 

El taller estarà estructurat en dues trobades, de 10h a 14h i de 16h a 18h cadascuna.

 

➢ Primera trobada: Divendres 13 de març de 2020.

Presentació i anàlisi de contingut bibliogràfic.

Debat sobre tècniques e il·lustració amb enregistraments representatives.

Presentació de repertori i enregistraments.

 

➢ Segona trobada: Dimecres 17 de Juny de 2020.

Posada en marxa de sessió de treball amb els participants i el professor. Qüestions pràctiques i dubtes estaran dirigides individualment.

Preparació musical del concert.

 

El taller finalitza amb un concert públic el 17 de Juny de 2020-per part dels alumnes actius que hagin preparat repertori durant el curs-, dins del festival "Barcelona Modern" -Festival de música contemporània i nova creació-.

 

El Taller es realitzarà a les instal·lacions de l'Institut Français-Barcelona (c/ Moià nº 8; 08006, Barcelona) entre els mesos de març i juny de 2020.

 

Bases(pdf):

-Es poden inscriure saxofonistes, compositors o altres instrumentistes, sense límit d'edat ni de nacionalitat.

 

-Els interessats a participar hauran d'enviar abans de l’1 de marçdel 2020 la següent documentació:

  • Formulari d'inscripció degudament emplenat. (pdf)
  • Curriculum Vitae
  • Còpia del document nacional d'identitat o passaport.

-Es seleccionaran un màxim de 7 (set) Participants Actius, que són els que tindran la possibilitat de treballar amb Nacho Gascón de forma directa.

El repertori, seleccionat entre el professor i els alumnes actius, s'escull i treballa directament en les successives trobades. Una segona possibilitat és portar repertori ja treballat de casa, prèvia consulta amb el professor.

-Els interessats no seleccionats com a Participants Actius, tenen la possibilitat d'assistir com a Participants Oients, amb accés il·limitat (igual que els actius) a totes les activitats del Taller de Tècniques i Repertori Contemporani per a Saxofón, del Curs Internacional de Composició, i a tots els concerts del festival Barcelona Modern.

 

El 2 de març de 2020 es comunicarà via e-mail i es publicarà al web i Facebook del curs el resultat de la convocatòria.

 

El període de matriculació, tant per als seleccionats com a participants actius i també per als participants oients, finalitza el 9 de març de 2020.

 ​

L'assistència a les dues trobades, i en l'horari de curs estipulat, és obligatòria per als seleccionats com a participants actius.

​Matrícula:

Participants Actius: 180 €.
Participants Oients: 95 €.

Tota la documentació s'ha d'enviar per correu electrònic (abans de l’1 de març) a:

interpretacio@barcelona-modern.com

 

El pagament de la matrícula s'ha d'efectuar (fins al 9 de març), per ingrés o transferència bancària, al següent número de compte:

 

Associació Musica Actual – Curs BM
Número de cuenta (IBAN): ES11 0081 0523 1300 0132 8633
BIC: BSABESBBXXX
Concepto: Inscripción SMAS

 

Un cop realitzat el pagament, enviar comprovant per e-mail.

L'organització del Taller posarà a disposició dels participants detallada informació sobre allotjament a Barcelona, transport, adreces i qualsevol informació complementària.

 

Davant de qualsevol dubte adreceu la vostra consulta via e-mail a:

coordinacio@barcelona-modern.com

 

[L’inscripció al Seminari de Tècniques i Repertori Contemporani per a Saxòfon, com a part del Curs Internacional de Composició Barcelona Modern, implica l'acceptació de les presents bases]

 

Demian Luna
Compositor
Director del Curs