Skip to main content

Seminari de Música Actual per a Saxòfon Baríton

Joan MARTÍ-FRASQUIER, solista convidat

Saxofonista, especialitzat en el saxofon baríton. Músic dinàmic, profundament implicat amb la música del nostre temps i sempre obert a noves experiències artístiques.

Ha estrenat més de quaranta obres de diferents gèneres musicals (com a solista, amb electrònica, en música de cambra, òpera i orquestra) de compositors de tot el món, com el Joan Bagés, José Luis Campana, Sergio Fidemraizer, Timothy Harenda i Enric Riu, entre d’altres. Una de les estrenes més destacades ha estat el Concert per a saxòfon baríton, piano i cordes d’Albena Petrovic-Vratchasnka, a la Philharmonie de Luxemburg el juny de 2018.

Ha actuat a Andorra, Àustria, Austràlia, Brasil, Bulgària, Escòcia, Estat espanyol, Estats Units, Estònia, França, Itàlia, Luxemburg, Nova Zelanda, Portugal i Suïssa en festivals tan importants com el Mixtur Barcelona (2018), New York City Electroacoustic Music Festival (USA, 2017), Tallinn Music Week (Estònia, 2015), Rc4 (Brasil, 2015) o Classical:NEXT (Àustria, 2014).

Els seus diversos projectes musicals inclouen principalment música de nova creació, però també dona cabuda a la música antiga i a la improvisació lliure, passant per les electròniques i les arts visuals: COLOURS (música i visuals), SCRATCH (amb electròniques, com a MORPHOSIS) i BACH TO FORTH (a solo). Abans de començar la seva carrera en solitari el 2011, va formar part de grups de música de cambra com el quartet de saxòfons SAX 3+1 (1994-2013), el trio de vent (flautes, clarinets, saxòfons) SIGMA TRIO (2004-2007), diferents ensembles de música contemporània (Morphosis, Contemporànica) i altres agrupacions.

Ha enregistrat dos discs en solitari, MADE IN BCN (2018) per al segell La Mà de Guido i BELIEVER (2015) per a INS Records. Anteriorment havia gravat tres CD amb SAX 3+1 i va participar en altres projectes de diversos músics i compositors.

És artista de les marques d’instruments i accessoris musicals Selmer-París i D’Addario Woodwinds.

Professor titular al Conservatori i Escola de Música de Reus des de 2003. Ha donat masterclasses i tallers a Barcelona, Zaragoza, Andorra, Porto, Amsterdam, Winthemzeim, Bertrange, Taranaki i Sydney.

Ha participat com a intèrpret en diversos cursos de composició per fomentar la creació de repertori per a saxòfon baríton.
Va ser membre de la “Asociation Bar&Co”, que s’ocupava del desenvolupament i la difusió del saxòfon baríton en l’àmbit de la música clàssica-contemporània organitzant les Trobades Internacionals de Saxòfon Baríton a Ambazac (França) i gestionant les “Editions Bar&Co”. També ha col·laborat amb els holandesos “The Four Baritones” en la realització de dos Baritone Institutes (SaxOpen, 2015 i Andorra Sax-Fest, 2017).

Després d’acabar els seus estudis musicals a Barcelona, es va traslladar a França per completar la seva formació amb Christophe Bois (ENM de Bourges), Philippe Braquart (CNR de Montpellier) i, més tard, con Damien Royannais (CRR de Limoges), obtenint les més altes qualificacions. 

  • Diploma d’Onore a la fase final del XII Torneo Internazionale de Musica en Roma (Itàlia), amb SIGMA TRIO (2006)
  • Premier Prix à l’Unanimité de la Région Centre de França a Tours (2001)
  • 1r Premi al 6è Concurs de Joves Intèrprets de Castellterçol (Barcelona) amb el quartet de saxòfons SAX 3+1 (1999)
  • 3r Premi al IV Concurs de Música de Cambra “Montserrat Alavedra” de Terrassa amb SAX 3+1 (1997)
  • 1r Premi en Música de Cambra i Premi Especial del Jurat a la Millor Interpretació de Música del Segle XX al I Concurs Internacional de Música de Cambra de l’Alta Ribagorça amb SAX 3+1 (1997)
  • 1r Premi al XII Concurs de Música de Cambra de Manresa amb SAX 3+1 (1997)