Skip to main content

Taller de Música Actual per a Saxofon Baríton

 

El Curs Internacional de Composició Barcelona Modern, en la seva cinquena edició, obre la inscripció al Taller de Música Actual per a Saxofon Baríton, dictat pel prestigiós saxofonista -especialista en música actual- Joan MARTÍ-FRASQUIER (www.joanmf.com).

Obert a saxofonistes, compositors i altres instrumentistes que vulguin conèixer i explorar el saxofon baríton i abordar el repertori més interessant, innovador i específic. El taller és de caràcter pràctic, enfocat a treballar repertori de música contemporània per a solista, amb electrònica i de música de cambra (segons la disponibilitat dels alumnes).

Estructurat en tres trobades, el contingut girarà al voltant de classes individuals i col·lectives, treball de repertori i preparació d'obres per al concert final. També es realitzaran debats oberts on es tractaran altres temes relacionats amb l’instrument (repertori, tècniques avançades, set-up, etc.).

 

  • Primera trobada: 14 de Novembre del 2018.
  • Segona trobada: 18 de Gener del 2019.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
  • Tercera trobada: 16 de Maig del 2019.

 

D'aquesta manera, a cada trobada:

  • Presentació de repertori.
  • Treball d’obres de repertori de música de cambra.
  • Treball de repertori per a saxofon baríton sol.
  • ​​​​​​​​​​​​​​Treball de repertori per a saxofon baríton + electrònica.

 

El repertori s’escollirà entre el professor i els alumnes actius i es treballarà durant les trobades. Així mateix, l’alumne podrà suggerir igualment repertori de música contemporània que tingui previst treballar.

Segons el nivell i la quantitat d’alumnes participants, es podran formar grups de barítons per a treballar repertori específic en música de cambra.

El taller finalitza amb un concert públic -per part dels alumnes actius que hagin muntat repertori durant el curs-, dins del festival “Barcelona Modern” -Festival de música contemporània i nova creació-.

El Taller es realitzarà a les instal·lacions de l'Institut Français-Barcelona (c/ Moià nº 8; 08006, Barcelona) entre els mesos de Novembre del 2018 i Maig del 2019.

 

Bases (pdf):

-Es poden inscriure saxofonistes, compositors o altres instrumentistes, sense límit d'edat ni de nacionalitat.

-Els interessats a participar hauran d'enviar abans del 8 d'octubre de 2018 la següent documentació:

  • Formulari d'inscripció degudament emplenat. (pdf)
  • Currículum Vitae
  • Còpia del document nacional d'identitat o passaport.

 

-Es seleccionaran un màxim de 7 (set) Participants Actius, que són els que tindran la possibilitat de treballar amb Joan Martí-Frasquier de forma directa.
El repertori, seleccionat entre el professor i els alumnes actius, s'escull i treballa directament en les successives trobades. Una segona possibilitat és portar repertori ja treballat de casa, prèvia consulta amb el professor.

-Els interessats no seleccionats com Participants Actius, tenen la possibilitat d'assistir com Participants Oients, amb accés il·limitat (igual que els actius) a totes les activitats delTaller de Música Actual per a Saxofon Baríton, del Curs Internacional de Composició, i a tots els concerts del festival Barcelona Modern.

El 15 d'octubre de 2018 es comunicarà via e-mail i es publicarà al web i Facebook del curs el resultat de la convocatòria.

El període de matriculació, tant per als seleccionats com a participants actius i també per als participants oients, finalitza l'1 de novembre de 2018.

El 2 de novembre de 2018, Joan Martí-Frasquier -a través de la coordinadora del Taller- es posarà en contacte via correu electrònic amb tots els alumnes actius per a decidir el repertori a treballar i comunicar la planificació del treball a classe.

L'assistència a les tres trobades, i en l'horari de curs estipulat, és obligatòria per als seleccionats com a participants actius.
 

Matrícula:

Participants Actius: 200 €.

Participants Oients: 110 €.

 

Tota la documentació s'ha d'enviar per correu electrònic (abans del 8 d'octubre) a:

interpretacio@barcelona-modern.com

 

El pagament de la matrícula s'ha d'efectuar (fins a l'1 de novembre), per ingrés o transferència bancària, al següent número de compte:

Associació Musica Actual – Curs BM
Número de cuenta (IBAN): ES36 3025-0017-4414-0000-9637
BIC: CDENESBBXXX
Concepto: Inscripción TMAS

 

Un cop realitzat el pagament, enviar comprovant per e-mail.

L'organització del Taller posarà a disposició dels participants detallada informació sobre allotjament a Barcelona, transport, adreces i qualsevol informació complementària.

 

Davant de qualsevol dubte adreceu la vostra consulta via e-mail a:

coordinacio@barcelona-modern.com

 

[La inscripció al Talles de Música Actual per a Saxofon Baríton, com a part del Curs Internacional de Composició Barcelona Modern, implica l'acceptació de les presents bases]

 

Demian Luna
Compositor
Director del Curs