Skip to main content

Curs Internacional de Composició Barcelona Modern

Demian LUNA, director general

Compositor argentí Nascut a Còrdova. Estudia composició musical i piano a l'Escola d'Arts de la Universitat Nacional de Còrdova, Argentina. El 2002 viatja a Barcelona per realitzar estudis de Perfeccionament i Especialització Musical en Composició i Instrumentació al Conservatori Superior de Música del Liceu, com a alumne del compositor català Benet Casablancas. Posteriorment amplia la seva formació amb Martin Matalon, al CRR93 d'Aubervilliers-Paris. Ha assistit com alumne actiu a nombroses classes magistrals i cursos de composició dictats per prestigiosos músics, entre els quals destaquen: Jonathan Harvey, G. Aperghis, B. Ferneyhough, F. Cerha, Kaija Saariaho, Luis De Pablo, Cristóbal Halffter, Hèctor Parra , Alberto Posadas, Martín Matalón, César Camarero, Giacomo Manzoni, Franco Donatoni, Arditti Quartet (Workshop).

Les seves obres han rebut diversos premis i distincions: "2n Concurs de Composició Vocal Amics del Liceu" (Barcelona), Premi "Francisco Guerrero Marín" del XIX concurs Joves Compositors, otorgat pel CDMC i la Fundació Autor, "V concurs Musici Mojanesi 2009 "(Treviso, Itàlia), "Incentiu a la creació d'obres simfòniques 2010" otorgat per la Fundació Autor i la AEOS (Associació Espanyola d'Orquestres simfòniques), "Beca per a la creació 2010" del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) i la Generalitat de Catalunya, "Trinac 2010" i "Trinac 2012" (Tribuna Nacional d'Compositors) Argentina.

Ha rebut encàrrecs de la Junta d'Andalusia, Fundació Privada de l'Auditori i L'Orquestra, Festival de música contemporània de Barcelona Nous Sons, Residència d'Estudiants de Madrid, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Fundació Autor-AEOS, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts-Generalitat de Catalunya, Institut Valencià de la Música, Festival Ensems, Festival Mixtur, entre d'altres.

El 2012 es seleccionat per representar a l'Argentina en els "World Music Days 2012" a Bèlgica, organitzat per la Societat Internacional de Música Contemporània (ISCM).

La seva música ha estat interpretada en prestigioses sales: Sala d'Actes del Conservatori Del Liceu (Barcelona), Ateneu Barcelonès, Auditori 400 del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (Madrid), L'Auditori (Barcelona), Residència d'Estudiants (Madrid), Palau de la Música de València, Großer Saal Akademie für Tonkunst (Darmstadt, Alemanya), Auditori Consell professional de Ciències Econòmiques (Buenos Aires, Argentina), Auditori del Conservatori de Perpinyà (França), Palau de la Música Catalana, Palau de les Arts de València, Teatre Cervantes (Màlaga), o l'Arnold Schönberg Center (Viena).

Ha compost música per a Instruments solistes, música vocal, de cambra i simfònica.

Des de l'any 2013 es director artístic i pedagògic del Barcelona Modern Ensemble, i director del Curs Internacional de Composició i del Festival Barcelona Modern.
A més, des del 2016 es professor de Composició i assignatures teòriques al Conservatori Superior de Música del Liceu.
 

Carolina SANTIAGO MARTÍNEZ, co-coordinadora

Pianista de música clàssica i contemporània, Carolina Santiago combina la seva carrera de concertista solista amb la música de cambra i de nova creació en sales de concerts de tot Europa com el Kasteel d'Ursell (Brussel·les), l'Auditori de Barcelona, ​​el Parlament de Catalunya, el Atelier de Marcel HASTIR (Brussel·les) o el Reial Col·legi de Música d'Estocolm (Suècia).

Actualment, Carolina Santiago estudia el Màster Europeu de Música Contemporània Copeco, que es desenvolupa entre 2020 i 2022 a Tallin (Estònia), Estocolm (Suècia), Lió (França) i Hamburg (Alemanya). A més, està realitzant un doctorat en Investigació Artística a Música a la Universitat d'Aveiro (Portugal) amb Luca Chiantore -becada per la Societat Espanyola d'Artistes, Intèrprets i Executants AIE- i el complementa amb l'Advanced Chamber Music Course al Orpheus Instituut ( Gant, Bèlgica) amb Syntagma Piano Duo.

Carolina Santiago ha cursat estudis de màster i Superior en Interpretació de Piano al Conservatori de Liceu (Barcelona) amb Albert Attenelle, i ha obtingut premis i beques com la beca Música Clàssica Emprèn 2020 a Madrid, II Premi al Festival Piano Meeting 2018 ( Ourense, Espanya), Premi Corhyund en el Concurs de Piano de Còrdova, beca AIE per al curs Manuel de Falla 2016 a Granada, la beca Yamaha de la VI Acadèmia de Piano de Barcelona 2017 al millor pianista espanyol, la beca del Conservatori del Liceu per al Màster 2017-2018 i la Beca AIE 2018-21 per als estudis de doctorat.

En el camp de la música contemporània, és pianista del Barcelona Modern Ensemble i coordinadora del Curs Internacional de Composició Barcelona Modern (Institut Français Barcelona), i ha estrenat obres per a piano sol i en ensemble, així com amb Syntagma Piano Duo. Carolina Santiago ha treballat amb compositors com Brian Ferneyhough, Philippe Hurel, José Manuel López López, Alberto Posadas, etc. Ha participat en Voix Nouvelles Académie 2020 (Royaumont, París), Sound Plasma Festival Tallinn 2020 (Estònia), Internationales Musikinstitut Darmstadt 2018 (Alemanya), Festival de Música Aurora d'Estocolm 2019 i s'ha especialitzat en tècniques esteses per a piano amb Ricardo Descalzo.

Ha rebut classes de grans pianistes com Josep Colom, Pilar Valero, Christopher Elton, Aquiles delle Vigne, Jacques Rouvier, el Sr. Wladowski, Marta Gulyás, Mark Knoop i altres. La seva passió per la música de cambra l'ha portat a perfeccionar-se en aquest camp amb grups de corda i piano i duos de piano amb Vesko Stambolov i Catherine Ordronneau. En 2019 va publicar el seu primer CD editat per la AAMY.

Des del 2017, Carolina Santiago dedica tota la seva activitat artística a realitzar concerts en sales de tot el món, amb diferents actuacions com a solista i música de cambra de música clàssica i contemporània.

Daniel MUÑOZ-OSORIO, co-coordinador

Nascut a Barcelona, en 1987. Estudia piano al Conservatori Professional de Badalona i al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona amb Michel Wagemans. Prossegueix allà aprenent composició amb Benet Casablancas, així com també a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Graz amb Beat Furrer. Actualment estudia Màster en composició a la Hochschule für Musik Carl Maria von Weber de Dresden sota la tutela de Mark Andre, Stefan Prins i Manos Tsangaris.

Rep classes de compositors com Tristan Murail, Stefano Gervasoni, Hèctor Parra, José Manuel López López, Dmitri Kourliandski, Carola Bauckholt, Agustí Charles o Jorge Sánchez-Chiong, entre d’altres. Participa en festivals i cicles de concerts com Impuls Composers Academy for Contemporary Music Graz, Open Cube (IEM Graz), Festival New Horizons Tilburg, Festival Mixtur Barcelona, Festival Barcelona Modern i Festival Internacional de Música de Tarragona.

Rep Menció Honorífica del Premi Joves Compositors de la Fundació SGAE-CNDM 2016, Premi Extraordinari de Composició del Conservatori del Liceu 2017, 1r Premi Noosa-ISAM 2018 i Förderpreis der Leipzigmusikstiftung 2021. La seva música és interpretada a Espanya, Alemanya, Regne Unit, Àustria i els Països Baixos.

Entre els seus futurs projectes es troben col·laboracions amb la Dresden Sinfonietta o el quartet Arditti.