Skip to main content

Curs Internacional de Composició Barcelona Modern

Demian LUNA, director artístic i pedagògic

Compositor argentí Nascut a Còrdova. Estudia composició musical i piano a l'Escola d'Arts de la Universitat Nacional de Còrdova, Argentina. El 2002 viatja a Barcelona per realitzar estudis de Perfeccionament i Especialització Musical en Composició i Instrumentació al Conservatori Superior de Música del Liceu, com a alumne del compositor català Benet Casablancas. Posteriorment amplia la seva formació amb Martin Matalon, al CRR93 d'Aubervilliers-Paris. Ha assistit com alumne actiu a nombroses classes magistrals i cursos de composició dictats per prestigiosos músics, entre els quals destaquen: Jonathan Harvey, G. Aperghis, B. Ferneyhough, F. Cerha, Kaija Saariaho, Luis De Pablo, Cristóbal Halffter, Hèctor Parra , Alberto Posadas, Martín Matalón, César Camarero, Giacomo Manzoni, Franco Donatoni, Arditti Quartet (Workshop).

Les seves obres han rebut diversos premis i distincions: "2n Concurs de Composició Vocal Amics del Liceu" (Barcelona), Premi "Francisco Guerrero Marín" del XIX concurs Joves Compositors, otorgat pel CDMC i la Fundació Autor, "V concurs Musici Mojanesi 2009 "(Treviso, Itàlia), "Incentiu a la creació d'obres simfòniques 2010" otorgat per la Fundació Autor i la AEOS (Associació Espanyola d'Orquestres simfòniques), "Beca per a la creació 2010" del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) i la Generalitat de Catalunya, "Trinac 2010" i "Trinac 2012" (Tribuna Nacional d'Compositors) Argentina.

Ha rebut encàrrecs de la Junta d'Andalusia, Fundació Privada de l'Auditori i L'Orquestra, Festival de música contemporània de Barcelona Nous Sons, Residència d'Estudiants de Madrid, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Fundació Autor-AEOS, Consell Nacional de la Cultura i de les Arts-Generalitat de Catalunya, Institut Valencià de la Música, Festival Ensems, Festival Mixtur, entre d'altres.

El 2012 es seleccionat per representar a l'Argentina en els "World Music Days 2012" a Bèlgica, organitzat per la Societat Internacional de Música Contemporània (ISCM).

La seva música ha estat interpretada en prestigioses sales: Sala d'Actes del Conservatori Del Liceu (Barcelona), Ateneu Barcelonès, Auditori 400 del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (Madrid), L'Auditori (Barcelona), Residència d'Estudiants (Madrid), Palau de la Música de València, Großer Saal Akademie für Tonkunst (Darmstadt, Alemanya), Auditori Consell professional de Ciències Econòmiques (Buenos Aires, Argentina), Auditori del Conservatori de Perpinyà (França), Palau de la Música Catalana, Palau de les Arts de València, Teatre Cervantes (Màlaga), o l'Arnold Schönberg Center (Viena).

Ha compost música per a Instruments solistes, música vocal, de cambra i simfònica.

Des de l'any 2013 es director artístic i pedagògic del Barcelona Modern Ensemble, i director del Curs Internacional de Composició i del Festival Barcelona Modern.
A més, des del 2016 es professor de Composició i assignatures teòriques al Conservatori Superior de Música del Liceu.
 

Carolina SANTIAGO MARTÍNEZ, co-coordinadora

Natural de Yecla (Múrcia, Espanya, 1994), Carolina Santiago és llicenciada en Grau Superior i Màster en l'especialitat d'Interpretació de Piano Música Clàssica i Contemporània al Conservatori del Liceu de Barcelona. Ha rebut nombrosos guardons com la Beca de la Fundació Conservatori Liceu per realitzar el Màster d'Interpretació de Piano 2017-18, la beca AIE per al curs Manuel de Falla de Granada amb la pianista russa Galina Eguiazarova de l'Escola de Música Reina Sofia (Madrid ), i el 2017 és pianista finalista dels Premis Extraordinaris del Conservatori del Liceu i guardonada amb la Beca Yamaha atorgada pel curs i concurs internacional Barcelona Piano Academy 2017 a la millor pianista espanyola.

Inicia els seus estudis de piano a molt primerenca edat a la seva ciutat natal i realitza Grau Professional acabant amb la màxima qualificació al Conservatori de Villena (Alacant), complementant-lo amb estudis intensius en música moderna. El 2013 comença Grau Superior al Conservatori de Badajoz (Extremadura, Espanya) amb el professor Alexander Kandelaki, i el 2015 es trasllada a Barcelona finalitzant els seus Estudis Superiors al Conservatori del Liceu amb el gran pianista Albert Attenelle. Els estudis de Màster els realitza en aquest centre amb la qualitat de becada per la Fundació Conservatori Liceu també amb Albert Attenelle.

El seu interès per la música contemporània l'ha portat a realitzar programes de concert amb música actual i nombroses estrenes en festivals importants com el Festival Mixtur 2017 de música contemporània de Barcelona, ​​el Curs Internacional de Composició Barcelona Modern 2018 i el Liceu Sax Festival 2018. És destacable que ha estat una de les pianistes seleccionada per al Curs d'Estiu de Darmstdat Internationales Musikinstitut Darmstadt 2018 amb Nicolas Hodges.

Actualment és co-coordinadora del Curs Internacional de Composició i del Festival Barcelona Modern i s'ha especialitzat en el piano contemporani amb Ricardo Descalzo al seu Taller de Música Experimental per a Piano i amb el seu duo professional Syntagma Piano Duo -juntament amb el pianista Francisco Martí- especialitzat en música actual i de segle XX.

La seva passió per la música de cambra l'ha portat a perfeccionar-se en grups d'instruments de corda amb piano i duo de pianos amb Catherine Ordronneau i Vesko Stambolov. Ha rebut classes de grans pianistes com Luca Chiantore, Josep Colom i Pilar Valero i ha realitzat masterclasses amb Christopher Elton, Aquiles delle Vigne, Jacques Rouvier, el Sr. Wladowski, Marta Gulyás, Mark Knoop, Dimitri Alexeev, etcètera. A més, ha tocat en sales emblemàtiques com el Kasteel d'Ursell o l'Atelier Marcel HASTIR (Brussel·les), al Parlament de Catalunya, el pavelló Mies van der Rohe (Barcelona), al Museu de la Música (Barcelona), l'acadèmia Musikeon a València, i en nombrosos auditoris i teatres de tot Espanya. Al març de 2017 va ser seleccionada per participar en el curs i concurs Primavera Pianística 2017 (Brussel·les, Bèlgica), i destaca la seva participació com a solista al Barcelona Piano Academy 2017, el cicle de concerts Claustre de Sant Domènec dins el marc del festival Castell de Peralada (Girona) i amb el trio Athenea al festival Fringe (Torroella de Montgrí, Girona).

Irene GREGORI, co-coordinadora

Irene Gregori (Canet de Mar, 1982) va començar a tocar el piano als 3 anys fins a arribar a acabar els seus estudis de grau mitjà. Després d'una pausa en la qual es va dedicar a altres facetes professionals, el 2006 va formar la banda de rock "The Peals" en la qual cantava, tocava la guitarra i componia els seus propis temes, gravant un disc al gener de 2011. A la fi de aquest mateix any va tornar a emprendre els seus estudis musicals per cursar el grau superior en l'especialitat de composició al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona on es va graduar en l'any 2018.

En el curs 2017-18, va ser escollida com a participant activa en el Curs Internacional de Composició Barcelona Modern on va treballar amb Jose Manuel López López i l'ensemble BCN216, que va estrenar a la Sala Phonos "Gusanos de Luz", una obra per a trio de clarinet baix, cello i piano, composta al llarg del curs.

Ha assistit a Masterclasses de George Benjamin, Hèctor Parra, Raphaël Cendo, Luca Francesconi, José Manuel López López, entre d'altres.

En 2017 va estrenar "Camino hacia la dolorosa orilla" per a flauta i guitarra al Museu Picasso de Barcelona, ​​i "La petite mort" per Saxo, piano i veu com a obertura del Saló Eròtic de Barcelona de 2017. En 2018 es va estrenar al Iklectik art Lab de Londres la seva "Study for viola", en el marc d'un projecte de la Royal Academy of Music. Al Conservatori del Liceu va estrenar "Dying like flies" per a octet i "Ossa Sonore" per a orquestra de cambra.

Des 2018 és co-coordinadora del Curs Internacional de Composició i el Festival Barcelona Modern.