Skip to main content

Seminari de Música Actual per a Saxòfon 

Nacho GASCÓN, saxo

És un saxofonista que comprèn la tradició clàssica del seu instrument al mateix temps que explora les noves i interminables vies expressives que és capaç de desenvolupar un instrument tan versàtil.

Nascut a Alacant, Nacho Gascón aviat se n’anà a estudiar a la prestigiosa Universitat del Sud de Califòrnia a Los Angeles, on va poder disfrutar del ric ambient musical d’aquesta ciutat. És en aquesta etapa quan té lloc la gravació de diferents pel·lícules i debuta amb Los Angeles Philharmonic al Hollywood Bowl als 22 anys. Al mateix temps rep nombrosos premis i distincions com el Yamaha Young Artist o ser finalista del New York Concert Artist Guild Competition. També és guardonat amb la primera estada per a un saxofonista al festival de música d’Aspen, Colorado. 

Amb una extensíssima experiència orquestral, Nacho Gascón ha col·laborat amb directors i compositors de la talla de John Williams, Esa-Pekka Salonen, Mstislav Rostropovich, John Adams, Eiji Oue, David Robertson, Diego Masson, Michael Stern, Lawrence Foster o Leonard Slatkin i ha estrenat obres de compositors com Arnau Bataller, Bear McCreary, Robert Linn, Berthold Tüercke, Jesus Rodriguez Picó y H.K. Gruber, tocant en grups com The Furious Band, Bcn216 i l’Ensemble Barcelona Nova Música, i amb orquestres com Los Angeles Philharmonic, New West Symphony, Los Angeles Chamber Orquestra, la Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona, l’orquestra del Gran Teatre de Liceu, l’Orquestra de Cadaqués i l’OBC. 

Actualment, Nacho Gascón combina la seva faceta interpretativa amb la pedagògica. Des del  2001 imparteix Música de Cambra i Saxòfon en l’Escola Superior de Música de Catalunya i des del 2013 és també especialista de repertori orquestral en el Conservatori Superior de Música d’Aragó.​